II miejsce uczennicy S.P. w Kaliskach w konkursie powiatowym

 

Uczennica klasy 7a Katarzyna Frost zajęła II miejsce w powiatowym konkursie kulinarnym ,,Odporność na talerzu”. Organizatorami konkursu byli nauczyciele żywienia i gastronomii Technikum im. gen. Józefa Hallera w Owidzu.

Celem konkursu było: rozbudzanie zainteresowań i uzdolnień estetycznych oraz kulinarnych uczniów szkół podstawowych w ścisłym związku ze zdrowiem, propagowanie zdrowego żywienia dzieci i młodzieży, kształtowanie prawidłowych nawyków żywieniowych dzieci i młodzieży, rozwijanie zainteresowań artystycznych uczestników konkursu, promocja zawodów gastronomicznych, rozwijanie umiejętności korzystania ze źródeł informacji popularno – naukowych, rozwijanie umiejętności korzystania z programów multimedialnych do dzielenia się efektami pracy własnej oraz stworzenie wirtualnej fotoksiążki z przepisami wszystkich uczestników.

Gratulujemy naszym uczniom udziału w konkursie, a w szczególności Kasi, której potrawa zasłużyła na szczególne wyróżnienie! Życzymy dalszych sukcesów naszym podopiecznym i dziękujemy za wkład pracy jaki włożyli w przygotowanie potraw konkursowych.

                                                                                      Malwina Sikora i Beata Lewandowska

PRZEPIS NA DESER KASI